Doelman Onana traint weer bij Ajax

6 september 2021 20:07:42

AMSTERDAM (ANP) - André Onana heeft na een dopingschorsing de training bij Ajax hervat. De landskampioen laat de doelman voorlopig met Jong Ajax en andere keepers trainen.

Onana mocht tot 4 september niet bij Ajax trainen, na een positieve dopingtest. Over twee maanden mag hij ook weer wedstrijden spelen. Ajax laat Onana voorlopig met het beloftenelftal trainen omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Onana kan Ajax na het seizoen transfervrij verlaten. Beide partijen hebben geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract.

Ajax heeft Onana wel ingeschreven voor de Champions League. Maar directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet voorlopig geen toekomst voor de doelman bij het eerste elftal. Trainer Erik ten Hag beschikt met Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter al over drie doelmannen.

"We hebben besloten dat André gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax", liet Overmars vorige week al weten. "Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit midden in een groepsproces."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021