Doelman Onana moet training bij Jong Ajax hervatten (2)

2 september 2021 17:58:51

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

AMSTERDAM (ANP) - Doelman Andre Onana moet in aanloop naar het einde van zijn dopingschorsing vooralsnog de training bij Jong Ajax hervatten. Directeur Marc Overmars heeft de 25-jarige Kameroener verteld dat hij vanaf komende zaterdag weer welkom is bij de Amsterdamse club, echter niet bij de A-selectie. Zijn schorsing loopt 4 november af. Hij mag volgens de regels twee maanden eerder, dus vanaf 4 september, de training bij zijn club weer oppakken.

"We hebben besloten dat Andre gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax. Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag", laat Overmars weten. "Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces."

Overmars doelde op de komst van de keepers Remko Pasveer (37) en Jay Gorter (21).

Bij Onana werd vorig jaar oktober na een dopingcontrole buiten wedstrijdverband het verboden middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. Het tuchtorgaan van de UEFA schorste hem daarop voor twaalf maanden. Het internationaal sporttribunaal CAS bracht de schorsing van Onana terug tot negen maanden.

Ajax staakte in april van dit jaar de onderhandelingen met Onana over een verlenging van zijn contract. Beide partijen kwamen er niet uit. Het contract van de Afrikaan loopt volgend jaar zomer af. Daarna is hij transfervrij. Ajax hoopte Onana in de afgelopen transfermijn aan een andere club te verkopen. Met name trainer Peter Bosz van Olympique Lyon toonde interesse, maar het kwam niet tot een transfer.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021