Zaakwaarnemer Onana ontkent aanstaande deal met Internazionale

23 september 2021 17:27:20

AMSTERDAM (ANP) - Doelman André Onana van Ajax is niet bijna akkoord over overgang naar Internazionale aan het einde van het seizoen. "Dat is niet waar", reageert zijn zaakwaarnemer. "Internazionale heeft in de zomer naar zijn situatie gevraagd. Maar dat hebben andere clubs ook gedaan."

De goed ingevoerde Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano meldde donderdag dat de 25-jarige Onana heel dichtbij een transfervrije overgang naar Internazionale is. De keeper uit Kameroen mag sinds deze maand weer trainen, na een dopingschorsing. Maar directeur voetbalzaken Marco Overmars laat hem voorlopig met Jong Ajax oefenen.

Overmars is teleurgesteld in Onana omdat hij zijn contract niet wil verlengen. Daardoor dreigt Ajax de doelman aan het einde van het seizoen te verliezen zonder dat er een transfersom voor hem wordt betaald. Onana mag vanaf 4 november ook weer wedstrijden spelen.

Trainer Erik ten Hag weigert Onana af te schrijven, maar heeft begrip voor de manier waarop Overmars zich opstelt . "Ik heb een buitengewoon goede band met André", zei hij onlangs. "Ik ben hem zeer erkentelijk voor wat hij voor Ajax en mij heeft gedaan de afgelopen jaren. Maar er zit ook een zakelijke kant aan. Ajax wilde zijn contract graag verlengen."

Ajax heeft afgelopen zomer met Remko Pasveer en Jay Gorter twee doelmannen aangetrokken. Maarten Stekelenburg staat op dit moment aan de kant met een liesblessure.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021