Ajax komt ook tegen Go Ahead Eagles niet tot scoren

7 november 2021 22:07:00

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft voor de tweede keer op rij punten verloren in de Eredivisie. De club uit Amsterdam, al zeker van een plaats in de achtste finales van de Champions League, struikelde over Go Ahead Eagles in de Johan Cruijff ArenA (0-0).

Ajax verspeelde vorige week ook al punten tegen Heracles Almelo. De club blijft voorlopig nog wel koploper van de Eredivisie, op basis van een beter doelsaldo dan PSV. Maar Feyenoord kan Ajax volgende maand aflossen als lijstaanvoerder als het de inhaalwedstrijd tegen Heracles tot een goede einde brengt.

Natuurlijk is het lastig voetballen tegen een ploeg die zich met tien veldspelers rond de eigen doelman verzamelt. Maar het heeft er ook steeds meer van weg dat Ajax zich niet meer voor de volle honderd procent voor veel competitieduels in de Eredivisie kan motiveren. Net als vorige week tegen Heracles Almelo opende de regerend landskampioen slordig. Ajax viel aan in een laag tempo en miste vooral in de slotfase te veel kansen.

Dusan Tadic was voor rust het dichtst bij de openingstreffer. Maar de aanvoerder uit Servië stuitte op Warner Hahn, de doelman van de Eagles. Ajax startte met Mohammed Kudus en Davy Klaassen. Zij kregen de voorkeur boven Ryan Gravenberch en Steven Berghuis, die niet helemaal fit was. De overige negen spelers verschenen woensdag wel aan de aftrap van het gewonnen uitduel met Borussia Dortmund (1-3).

André Onana maakte voor het eerst weer deel uit van de selectie van Ajax na zijn dopingschorsing. Hij zat op de bank maar kreeg en kreeg geen warm welkom van de supporters in de Johan Cruijf ArenA, die het hem kwalijk nemen dat hij zijn contract niet heeft verlengd. Onana werd uitgefloten toen de stadionspeaker de opstelling voorlas.

Trainer Erik ten Hag keek het in de tweede helft nog een kwartiertje aan en bracht vervolgens Ryan Gravenberch en Mohamed Daramy voor Edson Álvarez en Kudus. Met de twee invallers in de gelederen verhoogde Ajax de druk. Maar Jurriën Timber schoot rakelings naast en doelman Hahn tikte een inzet van Lisandro Martínez uit de benedenhoek. Klaassen kopte in vrijstaande positie op de paal. Danilo kwam er in slotfase bij, als extra centrumspits. Ook hij was dichtbij de 1-0, net als Daramy. Keeper Pasveer voorkwam in de slotfase dat Inigo Cordoba de Eagles een zege bezorgde.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021