Russen willen geen quarantaine voor jonge olympiërs in China

27 oktober 2021 12:53:04

MOSKOU (ANP) - Het olympisch comité van Rusland gaat ervan uit dat jonge niet-gevaccineerde Russische sporters die deelnemen aan de Olympische Winterspelen van Beijing niet in quarantaine hoeven. Voor ongevaccineerde atleten, begeleiders en officials die naar China afreizen wacht een afzondering van drie weken op basis van de strenge coronaregels. In Rusland is het vaccin alleen voor volwassenen goedgekeurd, maar de olympische ploeg telt zeker enkele sporters die nog geen achttien zijn.

"Zolang onze gezondheidsminister de vaccinatie van jongeren niet toestaat, kunnen onze jonge atleten ook niet worden ingeënt", zei Stanislav Pozdniakov, de voorzitter van het Russische olympisch comité. "Maar uit de richtlijnen voor de Winterspelen blijkt dat het in dat geval per individueel geval wordt bekeken."

Pozdniakov voegde eraan toe de indruk te hebben dat de olympische bazen begrip hebben voor de situatie en de jonge sporters niet zullen dwingen in quarantaine te gaan. "Iedere sportkenner weet dat zo'n periode deelname aan de Spelen vrijwel onmogelijk maakt. We zijn er daarom ook van overtuigd dat volwassen sporters uit ons team die nog niet gevaccineerd zijn dat alsnog zullen laten doen." Het Russisch olympisch comité rekent erop ruim tweehonderd sporters af te vaardigen. Die komen vanwege een dopingstraf niet uit namens Rusland en zullen bij winst ook niet worden geëerd met het volkslied van hun land.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021