Rusland zoekt stad voor Olympische Spelen 2036

28 december 2021 11:51:41

MOSKOU (ANP) - Rusland lijkt werk te maken van de kandidaatstelling voor de Olympische Spelen van 2036. Het Russische olympische comité en het ministerie van Sport hebben de opdracht gekregen een geschikte stad te zoeken voor het megasportevenement waarvoor ook Berlijn in de race is.

Volgens Dmitri Tsjernisjenko, een van de Russische vicepremiers en eerder hoofd van de lokale organisatie bij de Winterspelen van Sotsji, wachten de Russen af tot het IOC de inschrijving officieel opent. "We moeten absoluut voor de Spelen van 2036 gaan en een waardige kandidaat voordragen", liet hij weten. Eerder werd al gemeld dat er interesse is vanuit Sint-Petersburg en Kazan.

De Olympische Spelen van 2032 werden afgelopen zomer toegewezen aan het Australische Brisbane. De Spelen van 2024 zijn in Parijs en vier jaar daarna in Los Angeles.

Vanwege een schorsing kan Rusland zich op dit moment nog niet kandideren voor de organisatie van een groot internationaal sportevenement. De Russische atleten in Tokio traden onder neutrale vlag aan. Dat zal ook begin volgend jaar nog gebeuren tijdens de Winterspelen in Beijing.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021