Atletiekbond laat 22 Russen toe in internationale wedstrijden

22 januari 2022 13:26:47

MONACO (ANP) - De internationale atletiekbond World Athletics heeft van 22 Russische atleten de aanvraag gehonoreerd om onder neutrale vlag in internationale wedstrijden uit te komen. Het gaat onder anderen om olympisch en drievoudig wereldkampioene hoogspringen Maria Lasitskene en polsstokhoogspringster Anzjelika Sidorova, wereldkampioene van 2019 en winnares van zilver op de Spelen van Tokio. Zij hadden vorig jaar ook al dispensatie gekregen. De Russische atletiekbond blijft ondertussen geschorst.

De 22 atleten hebben voldaan aan alle voorwaarden rond dopingregelgeving. Een beperking is dat Rusland, dat al sinds 2015 geschorst is na een dopingschandaal, voor de zes grote atletiekevenementen van dit jaar slechts twintig atleten mag inschrijven. Het betreft onder meer de WK indoor in Belgrado, de WK in Eugene en de EK in München.

Voor andere wedstrijden geldt die beperking niet. Rusland is als land ook niet welkom op de Winterspelen van Beijing, waar wel een aantal wintersporters onder neutrale vlag uitkomt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022