Russische biatlete Vasnetsova mist Spelen vanwege corona

31 januari 2022 05:07:54

BEIJING (ANP) - Biatlete Valeria Vasnetsova kan niet meedoen aan de Olympische Spelen. De 24-jarige Russische heeft positief getest op het coronavirus en wordt vervangen door Evgenia Boertasova.

Vasnetsova onderging de positieve test bij aankomst in Beijing, waar ze nu in quarantaine zit. "Helaas blijft mijn olympische droom bij een droom", schrijft een teleurgestelde Vasnetsova op Instagram. "Misschien zal ik op een dag de kracht vinden om weer op te staan."

Meerder Russische atleten, waaronder kunstschaatser Michail Koljada en skeletonner Nikita Tregoebov, testten positief op het coronavirus voordat ze naar China reisden. Koljada kan deelname aan de Spelen vergeten, maar Tregoebov hoopt op tijd te herstellen zodat hij alsnog naar Beijing kan gaan.

De Olympische Spelen zijn van 4 tot en met 20 februari. De Russische sporters treden vanwege een schorsing omtrent doping in China onder neutrale vlag aan. Dat gebeurde een half jaar geleden ook tijdens de Zomerspelen in Tokio.

Bij het Nederlandse team in Beijing, bestaande uit 42 atleten, is tot dusverre niemand positief getest op het coronavirus.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022