Ajax-doelman Onana praat met Inter over transfervrije overstap (2)

4 januari 2022 14:04:56

N i e u w bericht, meer informatie na 2e alinea

MILAAN (ANP) - Doelman André Onana van Ajax praat met de Italiaanse kampioen Internazionale over een transfervrije overstap in de zomer. Het contract van de 25-jarige keeper uit Kameroen bij Ajax loopt na dit seizoen af. Volgens de zaakwaarnemer van Onana is er nog niets getekend, maar behoort Inter wel tot de clubs waarmee gesprekken gaande zijn. "Er zijn meer opties, maar Inter is één van de beste", zegt hij.

Onana wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Inter, de club van de Oranje-internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. Italiaanse media publiceerden dinsdag een foto van Onana in Milaan, waar hij de medische keuring zou ondergaan. Hij zou van de nationale voetbalbond van Kameroen toestemming hebben gekregen om in de voorbereiding op het toernooi om de Afrika Cup, dat zondag begint, zijn zomertransfer af te ronden. Onana behoort tot de selectie van Kameroen voor het toernooi in eigen land. Zijn ploeggenoten van Ajax bereiden zich in Portugal voor op de tweede seizoenshelft.

Ajax probeerde afgelopen jaar van alles om het contract van Onana te verlengen, maar de doelman weigerde dat. Hij kan nu komende zomer zijn transfervrije status verzilveren. Onana zat afgelopen jaar een schorsing van negen maanden uit vanwege een positieve dopingtest. Hij keerde eind oktober, vlak voor het aflopen van zijn schorsing, terug in de A-selectie. Ajax had afgelopen zomer met Remko Pasveer en Jay Gorter al twee nieuwe keepers gehaald.

Pasveer (38) is dit seizoen de nummer 1 onder de lat, ook omdat Maarten Stekelenburg vanwege een heupoperatie lang aan de kant staat. Onana mocht na zijn terugkeer wel al keepen in de Champions League en het bekertoernooi.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022