Atletiekcoach Van Commenée zet rechtszaak door

21 oktober 2022 13:28:27

PAPENDAL (ANP) - Charles van Commenée, de voormalige hoofdcoach van de Atletiekunie, heeft besloten om de rechtszaak tegen atleet Tony van Diepen door te zetten. De 26-jarige Van Diepen heeft in interviews in de kranten NRC en Trouw gezegd dat Van Commenée in een gesprek met hem en Thijmen Kupers de atleten zou hebben aangezet tot het gebruik van een bepaald schildkliermedicijn, dat prestatiebevorderend zou zijn.

De Atletiekunie concludeerde donderdag na een onderzoek dat er "geen fundamentele grondslag" is voor de beschuldigingen aan het adres voormalig hoofdcoach Van Commenée met betrekking tot doping. "Met de uitkomst van het onderzoek zijn het succesvolle topsportprogramma en de prestaties van de atleten boven verdenking komen te staan. De Atletiekunie stelt in haar verklaring dat 'geciteerde' atleten onbedoeld zijn betrokken in een onjuiste weergave door de media. Hiermee blijft onduidelijkheid bestaan of ik in een gesprek in februari 2019 met Tony van Diepen en Thijmen Kupers positief gesproken zou hebben over het gebruik van Thyrax", schrijft Van Commenée in een verklaring.

"Duidelijkheid daaromtrent is van belang omdat mijn integriteit als coach in het geding is en daarmee ook de successen van de topatleten die ik in het verleden in binnen- en buitenland heb begeleid", voegt hij daaraan toe. "Ik reken erop via de rechter die onduidelijkheid weg te nemen. Een intrigerende vraag is hoe überhaupt dit verhaal op deze wijze tot stand heeft kunnen komen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022