Saudi-Arabië zet dopingzondaar Al-Muwallad alsnog uit WK-ploeg

13 november 2022 15:49:58

RIYAD (ANP) - Bondscoach Hervé Renard heeft aanvaller Fahad Al-Muwallad uit de WK-selectie van Saudi-Arabië gezet. De Franse coach nam het besluit uit voorzorg, omdat er een dopingzaak tegen de voetballer loopt.

De aanvaller van de Saudische club Al-Shabab kreeg in mei een schorsing van 18 maanden opgelegd nadat hij positief had getest op een verboden middel. Het sporttribunaal van Saudi-Arabië bracht in augustus de schorsing zodanig terug dat Al-Muwallad in principe kan meedoen aan het WK in Qatar.

Het mondiale antidopingbureau WADA is echter in beroep gegaan tegen de strafvermindering en dat heeft de zaak veranderd. Saudi-Arabië verwacht nu toch een langere schorsing voor de 28-jarige aanvaller, die in 2019 ook al voor een jaar werd geschorst wegens doping.

"Uit voorzorg en kijkende naar de ontwikkelingen na het beroep van WADA is in overleg met de juridische afdeling van de Saudische voetbalfederatie besloten Al-Muwallad niet mee te nemen naar het WK", meldt de bond via Twitter.

Renard heeft in de 32-jarige Nawaf Al-Abed (ook van Al-Shabab) een vervanger gevonden. Saudi-Arabië is op het WK ingedeeld in groep C met Argentinië, Polen en Mexico.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022