Dopingschorsing Canadese bobsleester De Bruin (2)

4 november 2022 20:16:25

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

VANCOUVER (ANP) - De Canadese bobsleester Christine de Bruin is voor drie jaar geschorst. De vrouw van de Nederlandse bobber Ivo de Bruin testte eind augustus positief op doping. Bij De Bruin, die in februari bij de Olympische Spelen van Beijing als derde eindigde in de monobob, werd Ligandrol aangetroffen, melden Canadese media. Dat is een middel om de spiermassa te versterken.

De Bruin werd aanvankelijk voor vier jaar geschorst. Omdat de 33-jarige bobsleester het vergrijp volgens verscheidene Canadese media toegaf, werd de straf teruggebracht naar drie jaar.

De Bruin zegt zelf dat de situatie anders is en dat ze de straf heeft geaccepteerd, omdat het aanvechten van de schorsing zeker enkele honderdduizenden dollars kost. Dat vindt ze het niet waard omdat de schorsing sowieso niet lager uitvalt dan twee jaar. "Ik geloof in schone sport en heb dat altijd gedaan", zegt ze in een verklaring. "Op dit moment ben ik nog niet zeker van mijn toekomstplannen. Ik ga wat tijd nemen daarover na te denken."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022