Oud-voetballer Baggio wil onderzoek naar middelen na dood Vialli

18 januari 2023 13:00:39

ROME (ANP) - Voormalig Italiaans international Dino Baggio wil dat er een onderzoek komt naar de middelen die voetballers zoals hij in de jaren 90 kregen voorgeschreven. De 51-jarige oud-middenvelder van onder meer Juventus maakt zich hier zorgen over na het recente overlijden van generatiegenoten Gianluca Vialli en Sinisa Mihajlovic. "Misschien is er niets aan de hand, misschien ontdekken we iets", aldus Baggio tegen de krant Gazzetta dello Sport.

Baggio ontkent dat het ging om verboden middelen die de voetballers kregen. Dat leek hij te hebben gezegd in een televisie-interview dinsdag, maar Baggio zegt dat hij zich verkeerd had uitgedrukt. "We konden geen doping gebruiken, want we werden elke drie of vier dagen gecontroleerd", aldus de Italiaan.

Baggio zegt dat met name het overlijden van zijn "vriend" en landgenoot Vialli pijn deed. "Er zijn er al te veel overleden. Ik vind dat we de farmaceutische producten uit onze periode moeten onderzoeken." Volgens Baggio zijn de middelen waar het om gaat tegenwoordig nog te koop bij de drogist.

Vialli overleed deze maand op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Mihajlovic verloor in december op 53-jarige leeftijd de strijd tegen leukemie.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023