Wielrenner Ángel López wint bergetappe in Ronde van San Juan (2)

27 januari 2023 23:34:00

N i e u w bericht, meer informatie na 1e alinea

ALTO COLORADO (ANP) - Wielrenner Miguel Ángel López heeft de vijfde etappe in de Ronde van San Juan in Argentinië op zijn naam geschreven. De 28-jarige Colombiaan die tegenwoordig uitkomt voor de kleine Colombiaanse ploeg Medellín EPM kwam na 173,7 kilometer solo aan op de Alto Colorado. Ángel López bleef de Italiaanse tijdritspecialist Filippo Ganna 30 seconden voor. De Colombiaanse kampioen Sergio Higuita kwam als derde over de finish.

Ángel López neemt door de zege ook de leiderstrui over van zijn landgenoot Fernando Gaviria. De Colombiaan heeft 30 seconden voorsprong op Ganna en 44 op Higuita. De Ronde van San Juan duurt nog tot en met zondag.

De Colombiaan werd deze winter ontslagen bij Astana omdat hij nauwe banden zou hebben met een controversiële 'dopingdokter'. Ángel López ondertekende een contract voor een jaar bij de Colombiaanse ploeg Medellín EPM, die uitkomt op continentaal niveau.

De finale werd geopend door wereldkampioen Remco Evenepoel. De Belg van Soudal - Quick Step demarreerde op zo'n 10 kilometer van de streep, maar raakte niet echt ver weg op de bijna 19 kilometer lange klim. De renners van Ineos haalden Evenepoel 3 kilometer later weer terug, waarna de Belg de kopgroep ook moest laten gaan.

Ángel López probeerde samen met Higuita weg te rijden, maar Ganna en zijn Colombiaanse ploeggenoot Egan Bernal sloten weer aan. Met een tweede versnelling reed Ángel López wel weg. Ganna, die afgelopen oktober nog het werelduurrecord op zijn naam bracht, kwam nog bijna terug. In de steilere slotkilometer verloor de Italiaan echter toch weer tijd. Evenepoel kwam als zevende over de finish op 1.09 achter Ángel López.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023