Kickbokser Tavares keert terug in ring voor toernooi van Glory (2)

10 maart 2023 13:35:52

N i e u w beircht, meer informatie na 3e alinea

AMSTERDAM (ANP) - Kickbokser Luis Tavares keert terug in de ring na een dopingschorsing. De Rotterdammer wil op 29 april tijdens een viermanstoernooi een gevecht tegen de Kroaat Antonio Plazibat om een interim-wereldtitel in het zwaargewicht afdwingen. Hij neemt het dan op tegen Tariq Osaro, Nordine Mahieddine en Enver Sljiva.

De bedoeling was dat Plazibat dit voorjaar Rico Verhoeven zou uitdagen voor de wereldtitel. Maar de Brabander, sinds 2014 onafgebroken wereldkampioen, staat naar verwachting tot de zomer aan de kant met een knieblessure. Plazibat wilde niet op een gevecht met Verhoeven wachten en daarom heeft Glory voor 17 juni een gevecht om de interim-wereldtitel in het leven geroepen. De winnaar van die wedstrijd vecht waarschijnlijk in het najaar tegen Verhoeven om de echte wereldtitel.

Tavares testte vorig jaar zomer positief op het gebruik van ongeoorloofde middelen. Hij vocht bij Glory als lichtzwaargewicht. Osaro, opgegroeid in Amersfoort, komt uit voor Nigeria. Mahieddine werd geboren in Marseille en heeft wortels in Algerije. De Bosniër Sljiva kwam nog nooit eerder uit voor Glory.

De winnaar van het viermanstoernooi plaatst zich ook voor de Grand Prix, die kickboksorganisatie Glory vanaf december jaarlijks houdt. Acht kickboksers mogen deelnemen aan het toernooi, waar geen wereldtitel op het spel staat. De winnaar van de Grand Prix ontvangt 500.000 dollar (470.000 euro). Voor de jaarlijkse Grands Prix worden deelnemers gedurende het jaar geselecteerd door kwalificatiewedstrijden en wildcard-inzendingen.

Glory wil het liefst de beste zwaargewichten op de Grand Prix in actie zien. Maar Jamal Ben Saddik zit een dopingschorsing van 15 maanden uit, Alistair Overeem testte positief op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel na zijn gewonnen gevecht tegen Badr Hari in oktober en Hari denkt na over zijn toekomst. Hari wacht al sinds 2015 op een zege maar is nog steeds razend populair. Er is Glory veel aan gelegen dat hij zijn pensioen nog even uitstelt.

De Glory Grand Prix is de opvolger van de K-1 Grand Prix, die in 2012 voor het laatst in Japan werd georganiseerd. De Nederlanders Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Sem Schilt en Alistair Overeem wonnen ooit het evenement.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023