Dopingzondaar Al-Muwallad mag in augustus weer voetballen

27 maart 2023 10:48:10

RIYAD (ANP) - Al-Shabab-aanvaller Fahad Al-Muwallad mag in augustus weer voetballen nadat overeenstemming is bereikt met wereldantidopingbureau WADA over de schorsing, die hem onder meer zijn plaats kostte in de selectie van Saudi-Arabië voor het WK.

Al-Muwallad, een van de topspelers uit de Arabische competitie, werd vorig jaar mei geschorst door het lokale antidopingbureau SAADC nadat hij positief had getest op het verboden middel furosemide. De schorsing werd in augustus al opgeheven, met als motivatie dat de speler voldoende gestraft was. Dat leek de weg vrij te maken voor WK-deelname, maar het WADA stapte naar sporttribunaal CAS om het besluit aan te vechten. Omdat die zaak nog liep werd Al-Muwallad (28) in november alsnog buiten de WK-selectie gelaten.

Het Saudische antidopingbureau meldde dat overeenstemming is bereikt met het WADA, dat het beroep intrekt. Al-Muwallad zal zijn originele schorsing van anderhalf jaar uitzitten, die loopt vanaf februari 2022, het moment dat hij betrapt werd. Daarmee is de 73-voudig international (17 doelpunten) in augustus weer speelgerechtigd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023