Belgische renner op non-actief na 'vermeende dopingovertreding'

22 april 2023 14:58:45

BRUSSEL (ANP) - Wielerploeg Lotto-Dstny heeft Lennert Van Eetvelt voorlopig op non-actief gesteld. Het Belgische team meldt dat er bij de 21-jarige renner, afkomstig uit de eigen opleidingsploeg, sprake is van een 'vermeende inbreuk op de antidopingwet' tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var op 19 februari. "We vertrouwen op een goede afloop", aldus Lotto-Dstny.

Het product dat bij een dopingcontrole in het lichaam van Van Eetvelt is aangetroffen, is volgens de ploeg een substantie in een neusspray die vrij verkrijgbaar is en in competitie toegestaan, mits het vermeld wordt bij een controle en het gebruik ervan in overeenstemming is met de bijsluiter.

Van Eetvelt is zich van geen kwaad bewust. "Ik begrijp niet goed wat er is gebeurd. Bij de dopingcontrole heb ik duidelijk vermeld dat ik de neusspray nam, zoals ik dat al eerder heb gedaan in mijn carrière. Ik ben me van geen kwaad bewust en hoop dat dit gewoon een vergissing is." Van Eetvelt nam de neusspray in samenspraak met zijn medische begeleiding.

Na een gesprek besloot de ploeg Van Eetvelt voorlopig op non-actief te stellen. Dat is, zo benadrukt Lotto-Dstny, geen veroordeling. "We passen de richtlijnen toe die we met een aantal ploegen (verenigd in de Mouvement Pour un Cyclisme Crédible) hebben afgesproken en bieden hem ook tijd om zijn dossier zo goed mogelijk te onderbouwen." Van Eetvelt werd woensdag nog 22e in de Waalse Pijl.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023