Spaanse federatie schorst Dominguez (2)

10 december 2010

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP/RTR) - De Spaanse atletiekfederatie (RFEA) heeft Marta Dominguez, wereldkampioene steeplechase in 2009, voorlopig uit haar functie als vice-voorzitter van de bond gezet. De RFEA maakte dat vrijdag bekend.

Bij een grootschalig dopingonderzoek in Spanje, Operación Galgo, werd donderdag huiszoeking gedaan bij Dominguez. Ze meldde zich daarna vrijwillig bij de politie. Haar coach Cesar Perez werd aangehouden.

In een brief heeft voorzitter Jose Maria Odriozola van de RFEA Dominguez laten weten dat ze voorlopig wordt geschorst. ,,Gezien de gebeurtenissen van donderdag hebben we dit besluit genomen, maar we hopen dat alles snel is opgelost en dat je dan weer verder kunt bij de bond'', schrijft de preses aan Dominguez.

De 35-jarige Dominguez is een van de populairste atletes in Spanje. Vorige maand maakte ze bekend dat ze haar wereldtitel volgend jaar niet verdedigt omdat ze voor de eerste keer zwanger is. Ze wil in 2012 echter wel meedoen aan de Olympische Spelen in Londen.

Bij het dopingonderzoek in Spanje werden diverse arrestaties verricht. Het gaat om artsen, apothekers en coaches. De politie is al sinds april bezig met de zaak. Het is de tweede grote Spaanse strijd tegen doping na Operación Puerto, die in 2006 de wielerwereld op zijn kop zette.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010