Del Bosque: geen doping in voetbal (2)

13 december 2010

BUITENLANDS VOETBAL - SPANJE

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque heeft de speculaties dat er ook voetballers zijn verwikkeld in het nieuwe dopingschandaal rond de Madrileense arts Eufemiano Fuentes van de hand gewezen. ,,Ik heb in mijn 43-jarige loopbaan nog nooit iets verdachts gezien en ik heb het ook niet meegemaakt dat iemand met bedriegerij heeft geprobeerd zich sportief voordeel te verschaffen.''

Del Bosque reageerde op een citaat in El Mundo. Deze krant voerde Fuentes sprekend op: ,,Als ik zou praten dan waren we Europees- noch wereldkampioen.'' De 55-jarige sportarts zou dat een celgenoot zondag hebben toevertrouwd, toen hij wachtte op verhoor door de onderzoeksrechter. Later mochten Fuentes en vijf andere verdachten naar huis.

International Xavi liet maandag ook weten dat het gebruik van verboden middelen en methoden niet aan de orde is in het Spaans topvoetbal. Spelers worden immers voortdurend gecontroleerd. ,,We hebben het EK en WK zonder doping gewonnen'', zei de middenvelder van FC Barcelona stellig.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010