Keisse op deelnemerslijst Zesdaagse Rotterdam (2)

15 december 2010

N i e u w bericht, meer informatie

ROTTERDAM (ANP) - De Belgische baanwielrenner Iljo Keisse prijkt voorlopig 'gewoon' op de startlijst van de Zesdaagse van Rotterdam. De 27-jarige Keisse mocht het afgelopen weekeinde na tussenkomst van de internationale wielrenunie UCI niet meedoen aan een wedstrijd in Manchester. De Belg legde twee jaar geleden een positieve dopingtest af en werd daarvoor uiteindelijk voor twee jaar geschorst door het internationaal sporttribunaal CAS.

Keisse vocht die schorsing aan bij het hof van beroep in Brussel. Hij kreeg daar voor elkaar dat zijn schorsing werd opgeschort tot een nieuwe zitting in april. Volgens de UCI geldt die opschorting echter alleen in België en mag Keisse buiten zijn eigen land dus nog geen wedstrijden rijden. Daarom werd hij afgelopen zaterdag geweerd in Manchester.

In Rotterdam prijkt de naam van Keisse voorlopig wel op de startlijst. ,,We kunnen niet op de zaken vooruitlopen, maar wanneer wij geen negatief bericht van de UCI ontvangen mag Iljo van de organisatie gewoon rijden in Rotterdam'', zegt organisator Frank Boelé. ,,Daar komt bij dat de rechter in het arrest van Keisse een dwangsom van 100.000 euro heeft bepaald voor eenieder die hem de start weigert.''

Keisse won vorig jaar met Danny Stam de Zesdaagse in Ahoy. De Belg was vorige maand met Peter Schep de beste in Gent. Keisse verschijnt vanaf 6 januari in Rotterdam aan de start met landgenoot Kenny de Ketele. Tot het deelnemersveld behoren verder onder anderen Theo Bos/Peter Schep, Danny Stam/Leon van Bon en Niki Terpstra/Franco Marvulli.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010