Thorpe spreekt over zwemtoekomst (2)

1 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

SYDNEY (ANP/AFP) - Ian Thorpe geeft woensdag een persconferentie over zijn toekomst als zwemmer. Dat maakte zijn manager dinsdag bekend. De Australiër stopte in 2006 met zijn sport, maar hervatte vorige maand de training. Media in zijn geboorteland verwachten dat de vijfvoudig olympisch kampioen zijn rentree zal aankondigen.

De 28-jarige Thorpe beëindigde zijn zwemloopbaan vijf jaar geleden door motivatieproblemen. Hij was jaren de grote rivaal van Pieter van den Hoogenband. De Nederlander kaapte bij de Olympische Spelen van 2000 in Sydney het goud op de 200 vrij voor de neus van favoriet Thorpe weg.

Voor Thorpe weer serieus aan wedstrijden kan meedoen, moet hij eerst negen maanden op het register voor dopingtesten staan.

Jacco Verhaeren, jarenlang coach van Van den Hoogenband, hoopt dat Thorpe woensdag zijn rentree aankondigt. ,,Dat zou heel leuk zijn. Het is alleen maar goed voor het zwemmen als zo'n bijzondere zwemmer met een grote naam weer terugkeert.''

De Nederlandse trainer is ook nieuwsgierig of Thorpe erin zal slagen weer op topniveau te komen. ,,Ik hoop dat hij het redt. Hij is er toch lang uit geweest en heeft ook een heel ander leven geleid. Het zal niet meevallen. Maar als hij nu begint, moet het voor hem mogelijk zijn om de Spelen in Londen te halen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011