Zwemkampioen Ian Thorpe maakt rentree (2)

2 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

SYDNEY (ANP/RTR) - De Australische Ian Thorpe blaast zijn zwemcarrière nieuw leven in. Dat maakte de vijfvoudig olympisch kampioen woensdag bekend op een persconferentie.

De 28-jarige Thorpe heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen in Londen van 2012. Sponsor Virgin Blue liet weten dat Thorpe van plan is om ,,heel veel goud te winnen".

De Australiër stopte in 2006 met zijn sport, maar hervatte vorige maand de training. Thorpe beëindigde zijn zwemloopbaan vijf jaar geleden door motivatieproblemen. Hij was jaren de grote rivaal van Pieter van den Hoogenband. De Nederlander kaapte bij de Olympische Spelen van 2000 in Sydney het goud op de 200 vrij voor de neus van favoriet Thorpe weg.

Voor Thorpe weer serieus aan wedstrijden mag meedoen, moet hij negen maanden in het register voor dopingtesten staan. Thorpe heeft zei dat hij zich daar inmiddels voor heeft aangemeld.

De Nederlandse trainer Jacco Verhaeren, jarenlang coach van Van den Hoogenband, zei eerder dat hij nieuwsgierig is of Thorpe erin zal slagen weer op topniveau te komen. ,,Ik hoop dat hij het redt. Hij is er toch lang uit geweest en heeft ook een heel ander leven geleid. Het zal niet meevallen. Maar als hij nu begint, moet het voor hem mogelijk zijn om de Spelen in Londen te halen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011