Thorpe legt zich toe op korte afstanden (2)

2 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

SYDNEY (ANP) - De Australiër Ian Thorpe gaat in zich in zijn tweede zwemleven toeleggen op de korte afstanden. Dat zei de 28-jarige zwemmer woensdag toen hij zijn rentree aankondigde. ,,Ik zit in het proces om mezelf om te scholen tot een sprinter, die misschien ook wel een goede 200 meter kan zwemmen'', aldus Thorpe, die in 2006 afscheid nam van de zwemsport.

'Thorpedo' veroverde tijdens de Olympische Spelen van Sydney (2000) en Athene (2004) in totaal vijf gouden medailles, waarvan de meeste op de middellange afstanden (400 en 200 meter). ,,In de korte tijd die ik heb, denk ik niet genoeg trainingsuren te kunnen maken om me voor te bereiden op de 400 meter'', aldus Thorpe. De Australiër heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Voor Thorpe weer serieus aan wedstrijden mag meedoen, moet hij negen maanden in het register voor dopingtesten staan. Thorpe heeft zich woensdag ingeschreven. Het eerste grote doel van de zwemvedette zijn de olympische trials van begin 2012 in Australië, waar hij zich kan kwalificeren voor Londen. ,,De beslissing om terug te keren heb ik niet zomaar even genomen'', aldus Thorpe. ,,Ik ben blij dat ik vier jaar buiten het zwembad heb doorgebracht. Ik had die jaren echt nodig.''

Een bezoek aan het olympische bad in Londen gaf de gelauwerde zwemmer vorig jaar het laatste zetje. ,,Het was buitengewoon, het gevoel om weer te willen racen keerde daar terug. Het was lang geleden dat ik zo'n gevoel had over zwemmen.''

Thorpe wil op de Olympische Spelen naast een individueel nummer ook de estafette zwemmen met de Australische ploeg. ,,Dat ik in het verleden buitengewone prestaties heb neergezet, wil niet zeggen dat ik dat nu weer kan doen. De verwachtingen van mij zijn enorm en worden waarschijnlijk alleen overtroffen door mijn eigen verwachtingen. Ik wil de fans en mezelf echter niet laten zitten'', aldus Thorpe.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011