Skobrev tegen Davis op 1500 meter (2)

18 februari 2011

WERELDBEKER SCHAATSEN

N i e u w bericht, meer informatie

SALT LAKE CITY (ANP) - De wereldkampioen allround Ivan Skobrev werkt vrijdagavond (Nederlandse tijd) tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City op de 1500 meter een direct duel af met de Amerikaanse topschaatser Shani Davis. Beide rijders werden tijdens de loting in het negende paar aan elkaar gekoppeld.

Een rit eerder komt de regerend olympisch kampioen Mark Tuitert op het ijs, samen met de Amerikaan Trevor Marsicano. Het koningsnummer wordt afgesloten met de strijd tussen de Nederlandse leider in de wereldbekerstand, Simon Kuipers, en de Noor Havard Bokko. Ook Rhian Ket (vierde rit), Wouter olde Heuvel (zesde rit) en Kjeld Nuis (B-groep) komen op het snelle ijs van Salt Lake City op deze afstand in actie.

De vrouwen schaatsen vrijdag de 5 kilometer, waarbij uiteraard veel aandacht zal uitgaan naar de rentree van Claudia Pechstein die een dopingschorsing van twee jaar erop heeft zitten.

De 38-jarige Duitse maakt haar opwachting in de B-groep, in de eerste rit. Ze zal tegelijkertijd met Yvonne Nauta in actie komen. De Nederlandse werd ingedeeld in de tweede rit, maar in de B-divisie werkt de organisatie met kwartetstarts waarbij dus vier schaatssters tegelijkertijd op het ijs staan. In de A-groep wordt uitgekeken naar het titanenduel tussen wereldrecordhoudster Martina Sablikova uit Tsjechië en haar belangrijkste concurrente op die afstand, Stephanie Beckert uit Duitsland. Diane Valkenburg en Jorien Voorhuis komen namens Nederland in actie op de 5000 meter, Linda de Vries doet dat eveneens, maar dan in B-groep.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011