Spaanse politie pakt dopingverdachten op (2)

18 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse politie heeft in de regio Catalonië zeven personen gearresteerd die worden verdacht van het verstrekken van prestatiebevorderende middelen. Daarbij zijn onder meer clenbuterol, groeihormonen en anabole steroïden in beslag genomen, zo meldde de politie.

Onder de verdachten zijn amateuratleten en bodybuilders, maar geen wielrenners, liet een woordvoerster weten. De operatie zou al in december onder de naam Cursa in gang zijn gezet op aanwijzing van een profwielrenner die via een e-mail dopingproducten aangeboden had gekregen van een hem onbekend iemand. De aanhoudingen volgen drie dagen nadat drievoudig tourwinnaar Alberto Contador door de Spaanse wielerbond werd vrijgesproken. Bij hem waren in de Tour de France van 2010 sporen van clenbuterol aangetroffen.

De verdachten hielden zich volgens de politie bezig met ''de import en distributie van substanties die worden gebruikt in sportscholen zoals anabole steroïden, clenbuterol, groeihormonen en andere middelen'', aldus de woordvoerster. De bende gebruikte daarbij een 'exclusieve leverancier' voor het verboden product epo.

De politie doorzocht vijf panden. De zeven verdachten zullen vrijdag worden voorgeleid in de Catalaanse stad Olot.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011