Barcelona wil schadevergoeding van 6 miljoen (2)

14 april 2011

BUITENLANDS VOETBAL - SPANJE

N i e u w bericht, meer informatie

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona eist vrijdag voor een rechtbank in de Catalaanse hoofdstad een schadevergoeding van 6 miljoen euro van Cadena Cope. Het radiostation bracht de koploper van Spanje vorige maand in verband met gebruik van verboden middelen.

Volgens Cadena Cope werken er bij Barcelona artsen ,,met een twijfelachtige reputatie''. Even na die mededeling hield de Europese voetbalbond een grootscheepse dopingcontrole bij de hofleverancier van regerend wereldkampioen Spanje. Van de tien geteste spelers reageerde niemand positief.

Valencia wil eveneens actie ondernemen tegen Cadena Cope. Het radiostation beweerde namelijk ook dat Eufemiano Fuentes bij die club werkte toen het in 2002 en 2004 landskampioen werd. Fuentes is vooral bekend van het wielrennen. Hij was een van de hoofdpersonen in het roemruchte dopingonderzoek 'Operacion Puerto'.

Catalaanse journalisten suggereren al weken dat Real Madrid achter de berichten van het radiostation zit. Voorzitter Florentino Perez heeft iedere betrokkenheid al ontkend. Barcelona en Real Madrid treffen elkaar de komende drie weken weken vier keer. Ze mogen in de competitie, nationale beker en Champions League laten zien wie op dit moment de beste club van Spanje is.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011