Sedoc overtreedt dopingregels (2)

20 mei 2011

N i e u w bericht, meer informatie

PAPENDAL (ANP) - De Atletiekunie heeft aangifte gedaan bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) tegen hordeloper Gregory Sedoc. De voormalig Europees kampioen indoor heeft drie fouten gemaakt bij het opgeven van zijn verblijfplaats ('whereabouts') en is hierdoor twee dopingcontroles misgelopen. Dat meldt de Atletiekunie vrijdag.

De atleet riskeert volgens de dopingregels een schorsing, maar mag voorlopig gewoon wedstrijden lopen, in elk geval tot de uitspraak van de tuchtcommissie. ,,Er is uitsluitend sprake van een overtreding van administratieve aard en geen gebruik van een verboden middel, dan wel het zich bewust onttrekken aan een dopingcontrole'', luidt de verklaring van de Atletiekunie.

De Atletiekunie heeft binnen een periode van achttien maanden drie fouten in de 'whereabouts' van Sedoc, zogeheten strikes, vastgesteld. De atleet vergat een keer zijn verblijfplaats op te geven en verzuimde twee keer een verandering van locatie op te geven. Hierdoor miste Sedoc op 1 december 2010 en 4 februari 2011 een dopingcontrole.

De mondelinge behandeling van de zaak bij het ISR is op 9 juni 2011. Sedoc laat in dezelfde verklaring weten dat hij de gang van zaken betreurt en verder de uitspraak van de tuchtcommissie wil afwachten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011