Ook Hincapie gebruikte EPO met Armstrong (2)

21 mei 2011

N i e u w bericht, meer informatie

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse wielrenner George Hincapie heeft toegegeven dat hij doping heeft gebruikt. Ook zou hij gezien hebben hoe zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong doping gebruikte. Dat meldde de Amerikaanse tv-zender CBS vrijdag lokale tijd.

Volgens het programma 60 Minutes zou de voormalig wegkapitein van de US Postalploeg aan federale onderzoekers hebben toegegeven dat Armstrong en hij elkaar voorzagen van het verboden middel EPO en met elkaar besproken of ze ook testosteron zouden nemen. Hincapie wou echter, aangezien het onderzoek nog loopt, geen interview geven aan de zender.

Hincapie was de enige renner die Armstrong bijstond in al zijn zeven overwinningen in de Tour de France. Hij mag gerekend worden tot een vertrouweling van de Texaanse wielerlegende. Zelf werd de wielrenner drie keer Amerikaans kampioen op de weg, won hij de koninginnenrit in de Tour de France van 2005 en de klassieker Gent-Wevelgem in 2001.

Tyler Hamilton, eveneens voormalig ploegmaat van Armstrong, gaf eerder op vrijdag wel een interview aan CBS. De zender meldde dat ook hij toegaf dat hij doping gebruikte en dat hij zag hoe Armstrong meermaals EPO injecteerde. Hij maakte vrijdag bekend dat hij zijn Olympische gouden plak op de tijdrit in Athene in 2004 inlevert.

Volgens CBS zou ook een derde ploegmaat van Armstrong, de relatief onbekende wielrenner Frankie Andreu, doping hebben gebruikt. Ook hij zou gezien hebben dat Armstrong doping tot zich nam.

Armstrong heeft altijd stellig ontkend dat hij doping heeft gebruikt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011