CBS: Hincapie bekent doping (2)

21 mei 2011

N i e u w bericht, met reactie Hincapie in vierde alinea

NEW YORK (ANP) - George Hincapie heeft volgens de Amerikaanse televisiezender CBS aangegeven dat hij verboden middelen heeft gebruikt. Ook zou de Amerikaanse wielrenner hebben gezien dat zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong zich schuldig maakte aan doping.

Volgens het programma '60 Minutes' zou de voormalig wegkapitein van de US Postalploeg aan federale onderzoekers hebben toegegeven dat Armstrong en hij elkaar voorzagen van het verboden middel epo en met elkaar bespraken of ze ook testosteron zouden nemen. Hincapie wilde volgens CBS, aangezien het onderzoek nog loopt, geen interview geven aan de zender.

Hincapie was de enige renner die Armstrong bijstond in al zijn zeven overwinningen in de Tour de France. Hij mag gezien worden als vertrouweling van de Texaanse wielerlegende. Zelf werd de wielrenner drie keer Amerikaans kampioen op de weg, won hij de koninginnenrit in de Tour de France van 2005 en de klassieker Gent-Wevelgem in 2001.

Op Twitter ontkent Hincapie. ,,Ik bevestig hierbij dat ik nooit met '60 Minutes' heb gesproken. Ik weet niet waar zij hun informatie vandaan halen'', zo schrijft hij. ,,Zoals ik al vaker heb gezegd, betreur ik het dat mensen in het wielrennen over het verleden blijven praten en niet over de toekomst. Wat '60 Minutes' betreft, kan ik geen commentaar geven op zaken die gelinkt zijn aan het nog lopende onderzoek.''

Tyler Hamilton, eveneens voormalig ploegmaat van Armstrong, gaf eerder op vrijdag wel een interview aan CBS. De zender meldde dat ook hij toegaf dat hij dope gebruikte en dat hij zag hoe Armstrong meermaals epo injecteerde. Hij maakte vrijdag bekend dat hij zijn Olympische gouden plak op de tijdrit in Athene in 2004 inlevert.

Volgens CBS zou ook een derde ploegmaat van Armstrong, de relatief onbekende wielrenner Frankie Andreu, hebben gebruikt. Ook hij zou gezien hebben dat Armstrong zich schuldig maakte aan doping.

Armstrong heeft altijd stellig ontkend dat hij prestatie bevorderende middelen heeft gebruikt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011