Sedoc vierde bij FBK Games (2)

29 mei 2011

FBK GAMES

N i e u w bericht, met reactie

HENGELO (ANP) - Gregory Sedoc heeft bij de FBK Games zondag net het podium gemist op de 110 meter horden. De Nederlander eindigde in 13,47 seconden als vierde. Dat was driehonderdste van een tel boven de limiet voor een olympische nominatie.

Sedoc liep vorige week in Hoorn met 13,44 seconden wel de limiet voor de WK. Het is maar de vraag of Sedoc de grote internationale evenementen kan meemaken. Hij overtrad drie keer de dopingreglementen is in afwachting van de afhandeling van zijn zaak.

De winst in Hengelo was voor de Cubaanse olympisch kampioen Dayron Robles. Die evenaarde met 13,07 seconden de beste wereldseizoentijd van de Chinees Xiang Liu, die eerder dit jaar in Shanghai dezelfde tijd liep.

Sedoc, die in de aanloop naar Hengel flinke koorts kreeg door een oorontsteking, was blij met zijn prestatie. Zijn start was echter dramatisch. ,,Ik was nog niet omhoog toen het schot klonk. Anders was het een tiende sneller gegaan en had ik die 13,43 zeker gelopen.''

Sedoc hoopt voor 9 juni, als zijn zaak dient bij het Instituut Sportrechtspraak, nog enkele races te lopen. ,,Er zijn weinig wedstrijden tot die tijd; ik hoop nog ergens te kunnen starten.'' De kans bestaat dat als de uitspraak van zijn zaak negatief uitvalt, dat Hengelo voorlopig zijn laatste optreden op de 110 meter is geweest. Maximaal kan hij voor twee jaar worden geschorst.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011