Geblesseerde Tyson Gay moet WK laten schieten (2)

25 juni 2011

N i e u w bericht, meer informatie

EUGENE (ANP/AFP) - De Amerikaanse atleet Tyson Gay doet niet mee aan de honderd meter sprint op de wereldkampioenschappen in het Zuid-Koreaanse Daegu. Die hebben eind augustus en begin september plaats. Gay liep vrijdag (lokale tijd) een blessure op tijdens de Amerikaanse kampioenschappen atletiek in het stadje Eugene.

De atleet had de snelste seizoenstijd op zijn naam staan met 9,79 seconden. Gay zou daardoor op het WK de belangrijkste uitdager zijn geweest van de Jamaicaanse Olympisch kampioen en wereldrecordhouder Usain Bolt.

Gay kwam met gemak door de kwalificaties op het Amerikaanse kampioenschap, maar haakte af voor de halve finales. Hij heeft last van een blessure aan zijn rechterheup. De atleet tobde al eerder met een dergelijke blessure.

De honderd meter op het Amerikaanse kampioenschap werden gewonnen door Walter Dix in een tijd van 9,94 seconden. Daarmee versloeg hij Justin Gatlin, die net terugkeert van een vier jaar lange schorsing vanwege dopinggebruik, met een honderste van een seconde. Michael Rodgers werd derde. Dit drietal gaat naar het WK.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011