Vansevenant: producten voor eigen gebruik (2)

29 juni 2011

N i e u w bericht, meer informatie

BRUGGE (ANP/BELGA) - De dopingproducten die de Belgische oud-wielrenner Wim Vansevenant heeft besteld in Australië waren bestemd voor eigen gebruik. Dat heeft Vansevenant bekend aan de federale politie van Brugge, zo maakte het parket van Ieper woensdag bekend.

Vansevenant bevestigde die versie later op de dag tegenover persbureau Belga. ,,Via het internet heb ik een product besteld waarvan ik dacht dat het om aminozuren ging. Ik wilde het gebruiken om mijn eigen conditie te verbeteren. Het parket beweert nu dat het om doping gaat, maar daar weet ik niets van'', aldus de oud-renner, die dinsdag urenlang was ondervraagd.

,,Het was een complete verrassing. Mijn hele gsm hebben ze uitgeplozen. Na een verhoor van 4 uur mocht ik vertrekken. Hoe ik me voel? Verslagen, ontredderd, ik begrijp niets van deze hele commotie. Men beweert dat ik het product zou hebben gekocht voor mijn ex-ploeg (Lotto) maar dat klopt in de verste verte niet. In geen 1000 jaar was het product bestemd voor het team."

Omega Pharma-Lotto besliste ondertussen Vansevenant niet mee te nemen naar de Ronde van Frankrijk, waar hij een vipbusje van het team zou besturen. ,,Dat is normaal. Ik heb begrip voor die beslissing. Voor mij is nu het belangrijkste dat er snel duidelijkheid komt", aldus nog Vansevenant.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011