Kolobnev test positief in Tour (3)

11 juli 2011

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

AURILLAC (ANP) - De Russische wielrenner Aleksandr Kolobnev heeft tijdens de Ronde van Frankrijk positief getest op doping. Dat maakte de organisatie van het wielerevenement maandagavond bekend. Kolobnev, die rijdt voor Katoesja, staat momenteel op de 69e plaats in het klassement.

Kolobnev is betrapt op een diureticum, dat als maskeringsmiddel kan dienen en vochtafdrijvend werkt. Dat gebeurde tijdens een controle na de vijfde rit, die woensdag (6 juli) werd gewonnen door de Noor Thor Hushovd. Kolobnev wordt voorlopig niet geschorst door de internationale wielrenunie UCI, gezien de ,,specifieke aard van het product."

De UCI zegt wel te hopen dat Katoesja de nodige maatregelen treft ,,om de sereniteit van de Tour te behouden.'' Volgens een official is Kolobnev, die het recht heeft om de analyse van zijn B-staal aan te vragen, wel uit de Tour gezet.

De 30-jarige Kolobnev won in 2008 na de diskwalificatie van de Italiaan Davide Rebellin brons op de olympische wegrit in Peking. Zowel in 2007 als 2009 veroverde hij zilver in de wegrit op het WK. Kolobnev werd tweemaal nationaal kampioen (2004 en 2010) en eindigde vorig jaar als tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Dit jaar werd de Rus tweede in de GP Miguel Indurain, vijfde in de Amstel Gold Race en elfde in La Doyenne.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011