Nog drie Noord-Koreaanse voetbalsters betrapt (3)

16 juli 2011

WK VOETBAL VROUWEN

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

FRANKFURT (ANP) - Tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen zijn nog drie Noord-Koreaanse speelsters betrapt op het gebruik van verboden middelen. De wereldvoetbalbond FIFA maakte zaterdag bekend dat drie voetbalsters, van wie de namen niet werden vrijgegeven, positief hebben getest op een anabole steroïde. Eerder al werden twee andere Noord-Koreaanse voetbalsters, Song Jong-sun en Jong Pok-sim, betrapt.

De volledige selectie van Noord-Korea moest na de laatste wedstrijd tegen Colombia (0-0) een dopingtest ondergaan. Bij dat onderzoek werden nog drie voetbalsters betrapt, zo onthulde de FIFA zaterdag. ,,Doping is altijd een shock'', aldus FIFA-voorzitter Joseph Blatter. ,,We zijn geconfronteerd met een zeer, zeer slechte zaak. Dat doet pijn.'' De Koreaanse vrouwen werden in de groepsfase uitgeschakeld.

Als de contra-expertise dezelfde uitslag geeft als bij de A-staal, wacht de voetbalsters een schorsing. De disciplinaire commissie van de FIFA moet zich daarover uitspreken. De Noord-Koreaanse delegatie heeft per brief een verklaring afgelegd aan de FIFA.

In totaal zijn zes speelsters tijdens het toernooi betrapt. De Colombiaanse keepster Yineth Varon was de eerste die een positieve test aflegde. De finale van het WK tussen Japan en de Verenigde Staten wordt zondagavond gespeeld.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011