Mosselen terug in de Tour

18 juli 2011

RONDE VAN FRANKRIJK

ORANGE (ANP) - In de jaren '90 was de mosselparty van de TVM-wielerploeg in de Tour de France een begrip. In 1998 stonden de mosselen in Pamiers klaar, maar raakte de ploeg in een dopingschandaal verwikkeld. De mosselen bleven staan, ongebruikt. Twee jaar later met een nieuwe ploegleiding en Farm Frites als hoofdsponsor waren ze er weer in Courchevel, maar de sfeer was toen vooral gespannen door interne strubbelingen.

Maandag in Orange waren ze er ook weer, uit Yerseke. Vacansoleil-DCM hield een heuse mosselbijeenkomst op de tweede rustdag van de Tour. ,,Een paar maanden geleden hebben we dit al geregeld. Een leuk initiatief'', zei algemeen directeur Daan Luijkx over de bijeenkomst waar de renners een deel van meemaakten.

,,Onwennig'', zei Johnny Hoogerland over het gebeuren. ,,Een ideale rustdag is de hele dag in bed'', zei de voormalig drager van de bergtrui in de 98e editie van de ronde. Hij had overigens niets met het initiatief te maken uit zijn provincie.

Rob Ruijgh, de beste Nederlander met de 21e plaats in het algemeen klassement, had zijn eigen speciale dag. De jonge Limburger deed een oproep op Twitter om met hem een toertochtje te rijden. ,,Gewoon iets leuks voor de rustdag'', grapte hij. Hij kreeg vooral media met zich mee.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011