Merritt meteen snel bij rentree (2)

29 juli 2011

DIAMOND LEAGUE

N i e u w bericht, meer informatie

STOCKHOLM (ANP) - Dopingzondaar LaShawn Merritt heeft bij zijn rentree op de atletiekbaan bewezen dat hij nog steeds snel is. De regerend olympisch kampioen op de 400 meter eindigde vrijdag in zijn eerste wedstrijd na een 21 maanden durende schorsing als tweede. Dat was op de 400 meter bij de Diamond League in Stockholm. Merritt finishte in 44,74 en was daarmee een fractie langzamer dan de Jamaicaanse winnaar Jermaine Gonzales, die in 44,69 de beste tijd van het jaar liep.

Merritt werd werd tussen oktober 2009 en januari 2010 drie keer positief bevonden op de verboden anabole steroïde DHEA en kreeg een schorsing van twee jaar opgelegd. Een Amerikaans arbitragehof verkortte vorig jaar oktober de straf tot 21 maanden, waardoor Merritt al deze zomer weer in actie kon komen.

De wereldkampioen van 2009 is ook opgenomen in de Amerikaanse ploeg voor de WK volgende maand in Zuid-Korea. ,,Ik ben schoon en op de WK doe ik mee om de titel. Met deze tijd mag ik niet klagen. Ik wilde er hier een echte wedstrijd van maken en even de dufheid uit mijn benen lopen'', aldus Merritt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011