Wielrenner Sevilla voor 6 maanden geschorst (2)

27 september 2011

N i e u w bericht, meer informatie

BOGOTA (ANP/Belga) - De Spaanse wielerbond heeft renner Oscar Sevilla voor 6 maanden geschorst. De straf is uitvloeisel van een langdurig onderzoek naar dopegebruik van de Spanjaard, die rijdt voor de Colombiaanse ploeg Gobernacion.

De 34-jarige Sevilla bleek bij een controle tijdens de Ronde van Colombia op 15 augustus 2010 sporen van een verboden middel - een vervanger van bloedplasma - in zijn urine te hebben. De analyse van de resultaten liet lang op zich wachten en in de tussentijd kreeg Sevilla toestemming om te blijven koersen.

Het was niet de eerste dopingzaak rond Sevilla. Hij werd aan de vooravond van de Ronde van Frankrijk in 2006 evenals kopman Jan Ullrich door de ploegleiding van T-Mobile geschorst vanwege vermeende betrokkenheid bij het Spaanse dopingschandaal rond arts Fuentes. Eind juli 2006 werd hij ontslagen.

Sevilla heeft in een communiqué laten weten dat hij de straf aanvaardt. Zijn team Gobernacion houdt voor Sevilla een plaats vrij zodat hij na zijn schorsing weer kan koersen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011