CAS besluit op 6 oktober over OS-ban (2)

29 september 2011

OLYMPISCHE SPELEN

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Het internationaal sporttribunaal CAS doet pas op 6 oktober uitspraak in de arbitragezaak die moet uitmaken of sporters na een dopingschorsing alsnog kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen.

De omstreden regel 45 uit het olympisch charter bepaalt dat sporters die wegens overtreding van de dopingregels een schorsing van 6 maanden of langer hebben gekregen automatisch uitgesloten zijn van de eerstvolgende Spelen. In Nederland zijn onder anderen turner Yuri van Gelder en atleet Gregory Sedoc slachtoffer van de regel.

De zaak is aangespannen door het Amerikaans olympisch comité USOC dat atleet LaShawn Merritt de kans wil bieden in Londen uit te komen. De olympisch kampioen op de 400 meter testte in 2009 en 2010 positief en kreeg 21 maanden schorsing opgelegd.

USOC stelt dat door de regel sporters die hun schorsing hebben uitgezeten nog een keer worden gestraft. Dat is in strijd met de code van het wereldantidopingbureau WADA. Het CAS zou aanvankelijk op 30 september uitspraak doen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011