Dopingautoriteit lanceert 'Whereabouts App' (2)

26 september 2011

N i e u w bericht, meer informatie

NIEUWEGEIN (ANP) - De Dopingautoriteit heeft maandag in Nieuwegein de nieuwe 'Whereabouts App' geïntroduceerd. Acht Nederlandse topsporters uit verschillende disciplines gaan de komende weken experimenteren met het doorgeven van hun verblijfplaats en de eventuele wijziging van hun plannen op de modernste manier, via de mobiele telefoon.

Als hun ervaringen positief zijn wordt de definitieve versie van deze applicatie nog dit jaar ter beschikking gesteld aan alle ongeveer 300 atleten die moeten laten weten waar ze zijn voor een dopingcontrole. Tot dusver moesten de whereabouts via de computer worden doorgegeven en veranderingen desgewenst ook door middel van een sms'je.

Sporters bleken dat lastig te vinden omdat ze niet overal 'on-line' konden zijn en zich regelmatig afvroegen of ze de gegevens wel op de juiste manier hadden ingevoerd. De nu gemaakte App, simpel in gebruik en beveiligd met een pincode, ondervangt dat probleem. De sporters worden gewaarschuwd voor mogelijke fouten kunnen er zelfs voor kiezen via GPS hun actuele verblijfplaats te melden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011