Dopingautoriteit hoopt op doorbraak met 'app' (3)

27 september 2011

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 4e alinea

NIEUWEGEIN (ANP) - De Dopingautoriteit rekent erop dat ongeveer 30 sporters meedoen aan de testfase voor de nieuwe 'Whereabouts app'. Dat zei directeur Herman Ram dinsdag.

De Nederlandse sporters die de voorbije periode op hun computer inlogden om hun verblijfplaats op te geven, werd gevraagd mee te doen aan het experiment. In totaal meldden 43 sporters zich aan. ,,Daarvan zijn er acht inmiddels begonnen met de testfase'', aldus Ram. ,,De anderen worden nu benaderd.''

Met de 'whereabouts app' kunnen sporters hun verblijfplaats met hun mobieltje doorgeven of wijzigen. Ram: ,,We willen het makkelijker en gebruiksvriendelijker voor sporters maken. Het einddoel is dat zij minder fouten maken. Zo willen we de zekerheid van het doorgeven verhogen.''

Tot dusver moesten de whereabouts via de computer worden doorgegeven en veranderingen desgewenst ook door middel van een sms'je. Sporters bleken dat lastig te vinden omdat ze niet overal 'on-line' konden zijn en zich regelmatig afvroegen of ze de gegevens wel op de juiste manier hadden ingevoerd.

De testfase duurt 2 weken. Daarna volgt een evaluatie. De Dopingautoriteit heeft voor het experiment toestemming van het mondiale dopingagentschap WADA.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011