Ruim 100 voetballers positief bij WK -17 jaar (2)

17 oktober 2011

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP/DPA) - Tijdens het wereldkampioenschap voetbal onder 17 jaar, dat afgelopen juli in Mexico werd gehouden, zijn liefst 109 spelers positief bevonden op clenbuterol. Dat heeft wereldvoetbalbond FIFA maandag bekendgemaakt. ,,Dit is een gezondheidsprobleem, geen dopingprobleem'', sprak een woordvoerder van de FIFA.

In Mexico krijgen kalveren vaak clenbuterol toegediend, waardoor topsporters bij het eten van dergelijk vlees het gevaar lopen te veel clenbuterol in hun lijf te hebben. Dat is zeer waarschijnlijk de reden voor dit ongewoon hoge aantal 'dopinggevallen'. Tijdens de titelstrijd bleven slechts vijf van de 24 teams volledig 'schoon'.

In het Midden-Amerikaanse land zijn de afgelopen tijd wel meer topsporters betrapt op clenbuterol, maar die werden vervolgens vrijgesproken omdat ze konden bewijzen 'vervuild vlees' te hebben gegeten. Zo ontliepen de Nederlandse mountainbiker Rudi van Houts, vijf Mexicaanse voetbalinternationals en de Deense wielrenner Philip Nielsen een schorsing.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011