IOC zoekt andere aanpak tegen dopingzondaars (2)

21 oktober 2011

OLYMPISCHE SPELEN

N i e u w bericht, meer informatie

AUCKLAND (ANP/RTR) - Het Internationaal Olympisch Comite gaat een andere manier zoeken om dopingzondaars toch van de Olympische Spelen te kunnen weren. Dat zei IOC-voorzitter Jacques Rogge vrijdag in Auckland. ,,We willen de regel op een andere wijze laten opnemen in de antidopingcode van het mondiale antidopingbureau WADA. Tussen nu en 2013 zal de code worden aangepast'', aldus Rogge.

De Amerikaanse atleet LaShawn Merrit vocht met succes bij het hoogste sporttribunaal CAS de IOC-regel aan dat dopingzondaars die meer dan 6 maanden geschorst zijn van de eerstkomende Spelen geweerd worden. Rogge: ,,Het IOC heeft het CAS samen met de internationale sportbonden opgezet. We hebben daarom besloten deze uitspraak te accepteren en hebben besloten niet in beroep te gaan. Maar we leggen hier ons zeker niet bij neer. We gaan zoeken naar een goede aanpassing.''

De uitspraak van het CAS was ook positief voor turner Yuri van Gelder en atleet Gregory Sedoc. Maar na een mislukt WK moet Van Gelder volgend jaar toch bij de Spelen toekijken.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011