Dekker binnenkort in gesprek met WADA (2)

24 oktober 2011

RIJSWIJK (ANP) - Wielrenner Thomas Dekker meldt zich binnenkort bij vertegenwoordigers van het wereldantidopingbureau WADA om de instantie waar mogelijk te helpen in de strijd tegen dopegebruik. ,,Eerst moet het contract met een ploeg rond zijn, daarna reist hij naar Lausanne voor een gesprek met WADA'', zei Dekkers manager Martijn Berkhout maandag.

Dekker keerde in juli terug in het peloton na een dopingschorsing van 2 jaar. Hij had het WADA in april per brief laten weten te willen helpen.

,,Met zijn informatie kan WADA wellicht nog efficïentere dopingtests maken. Misschien kunnen ze met zijn kennis de controles nog beter waterdicht krijgen'', aldus Berkhout over de intenties van de renner.

Dekker hoopt komend seizoen via de Garmin-ploeg terug te keren op het allerhoogste niveau. Dit seizoen reed hij in een soort opleidingsteam. Hij kwam vooral uit in kleinere wedstrijden.

,,Ik heb besloten volledig transparant richting WADA te zijn over mijn verleden'', meldt Dekker zelf in een e-mail aan de website Cyclingnews.com over het gesprek. ,,Ik ga er niet heen om mijn fouten uit het verleden goed te praten. Ik heb mijn straf uitgezeten. Ik wil ze gewoon helpen de sport beter te maken, niet om een deal te maken.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011