Kolobnev komt weg met lage boete (2)

26 oktober 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP/AFP) - Wielrenner Aleksandr Kolobnev heeft een opvallend lage straf gekregen voor zijn positieve dopingtest uit de Ronde van Frankrijk. De Russische wielerbond legde de renner van Katoesja woensdag een boete van slechts 1200 euro op. Hij wordt niet geschorst. De gebruikelijke straf voor een dergelijk dopingvergrijp is 2 jaar schorsing.

De 30-jarige Kolobnev, tweevoudig winnaar van WK-zilver, testte positief na afloop van de vijfde rit in de Ronde van Frankrijk op 6 juli. In zijn urine werd HCT aangetroffen, een verboden middel dat vochtafdrijvend werkt en zou kunnen dienen als maskering voor doping.

De Russische wielerbond gaf geen toelichting op zijn besluit om Kolobnev zo licht te bestraffen. De internationale wielerbond UCI kan tegen de straf in beroep gaan.

Kolobnev werd destijds wel uit de Tour gezet. Hij ontkende het middel bewust te hebben genomen en kondigde aan zelf een onderzoek in te stellen. ,,We willen achterhalen hoe de stof in mijn lichaam terecht is gekomen'', zei de wielrenner.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011