CAS: zaak Contador op tijd klaar (2)

23 november 2011

CONTADOR

N i e u w bericht, geactualiseerd

LAUSANNE (ANP/DPA) - De hoorzittingen bij het sporttribunaal CAS in de dopingzaak rond de Spaanse wielrenner Alberto Contador worden zoals gepland donderdag afgesloten. Daarmee weerlegde het CAS woensdag speculaties in de Spaanse media dat de vooraf gestelde termijn van 4 dagen zou worden overschreden.

,,Donderdagochtend zullen beide partijen hun slotpleidooien houden'', meldde het CAS in een kort persbericht. ,,De hoorzitting wordt om 12.30 uur afgesloten. Er zal geen persconferentie zijn. De beslissing van het CAS wordt niet verwacht voor het einde van 2011.''

Het sporttribunaal moet zich uitspreken over het beroep dat wereldantidopingbureau WADA en de internationale wielerfederatie UCI hebben aangetekend tegen de vrijspraak voor de wielrenner bij wie bij een controle in de Tour van 2010 minieme sporen van clenbuterol waren aangetroffen. Mocht Contador alsnog schuldig worden bevonden aan doping, dan verliest hij zijn touroverwinning en wordt hij normaal gesproken voor 2 jaar geschorst.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011