CAS onbevoegd in Zwitserse zaak Ullrich (3)

30 november 2011

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) in Lausanne acht zich onbevoegd te oordelen in de beroepszaak die het Zwitsers antidopingbureau heeft aangespannen tegen Jan Ullrich. Het bureau deed dat omdat het olympisch comité van Zwitserland, waar de Duitse wielrenner woont en een licentie had, weigerde disciplinaire maatregelen te nemen tegen de voormalige tourwinnaar. Die werd verdacht van dopingpraktijken die zouden kunnen leiden tot levenslange schorsing.

Het CAS liet weten dat er mogelijk nog wel een uitspraak volgt in de beroepszaak die de internationale wielerunie UCI in samenwerking met de Zwitserse bond tegen de nu 37-jarige Ullrich, gestopt in 2007, heeft aangespannen. De UCI toog naar Lausanne wegens de mogelijke betrokkenheid van de Duitse coureur bij het Spaanse bloeddopingschandaal, dat bekend is geworden onder de naam Operación Puerto.

Het CAS verwacht daarover begin volgend jaar een besluit te nemen. ,,Ik ben zeer teleurgesteld dat ik nog weer 6 weken moet wachten'', was de reactie van Ullrich op het uitstel. De procedure sleept al 20 maanden. De niet-bevoegdverklaring in de eerste zaak gaf hem hoop. ,,Een klein positief teken, dat mogelijk ook invloed heeft op de afwegingen die nog komen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011