Geen medaille voor Van Gelder (2)

27 mei 2012

EK TURNEN

C o r r e c t i e, EK ipv WK

MONTPELLIER (ANP) - Yuri van Gelder is er bij de Europese kampioenschappen turnen in het Franse Montpellier net niet in geslaagd een medaille te bemachtigen. De drievoudig Europees kampioen eindigde in de toestelfinale op ringen met een score van 15,408 als vierde.

Het goud was voor de Rus Aleksandr Balandin: 15,666. De Italiaan Matteo Morandi werd tweede (15,466) voor Denis Abliazin die een score van 15,433 behaalde. Daarmee stootte de Rus, die als laatste in actie kwam, Van Gelder net van het podium. Vorig jaar, bij zijn rentree na dopingperikelen, werd hij bij de EK in Berlijn nog zesde.

Van Gelder sloot af met een dubbele salto met hele schroef, zijn lastige afsprong die de moeilijkheidsgraad van zijn oefening verhoogde naar 6,8. De uitvoering was redelijk maar niet perfect. De Fransman Samir Ait Said, in de kwalificaties de beste, ontbrak wegens een blessure.

Van Gelder was de enige Nederlandse turner die zondag in actie kwam. Jeffrey Wammes en Epke Zonderland slaagden er donderdag in de kwalificaties niet in een finaleplaats af te dwingen in Montpellier.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012