Poolse bondscoach slaapt rustig (2)

7 juni 2012

EK VOETBAL

N i e u w bericht, meer informatie

WARSCHAU (ANP/DPA) - Polen werkt met vertrouwen toe naar de openingswedstrijd van het EK op vrijdag. Het gastland, dat het toernooi samen met Oekraïne organiseert, speelt dan in groep A in Warschau tegen Griekenland.

Bondscoach Franciszek Smuda is zelfs erg ontspannen. ,,Normaal slaap ik altijd slecht voor een belangrijke wedstrijd, maar dat is nu anders. Dit team heeft me de afgelopen 2,5 jaar volledig overtuigd", zei hij donderdag op de persconferentie.

Volgens Smuda zijn de Polen mentaal sterk genoeg om met de druk van het thuispubliek om te kunnen te gaan. ,,De toeschouwers zullen een fantastische doping zijn."

De Grieken gelden als vanouds als underdog op het EK. In die rol speelden zij zich in 2004 verrassend naar de titel. Bondscoach van Griekenland, de Portugees Fernando Santos, gaat echter alle vergelijkingen met zijn gevierde voorganger Otto Rehhagel uit de weg.

,,Ik vind het een eer om zijn opvolger te zijn. De Grieken houden van hem om wat hij gedaan heeft, maar hij had zijn filosofie en ik heb de mijne", aldus Santos op de persconferentie.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012