Contador terug bij Saxo Bank (2)

8 juni 2012

N i e u w bericht, meer informatie

KOPENHAGEN (ANP) - Alberto Contador keert terug bij Saxo Bank. De Deense wielerploeg maakte dat vrijdag bekend. De Spaanse wielrenner werd na zijn positieve dopingtest op clenbuterol door de formatie ontslagen, maar hij heeft nu een akkoord bereikt over een nieuw contract dat ingaat als zijn schorsing er op 5 augustus op zit. De overeenkomst geldt tot eind 2015.

,,Er zijn veel geruchten geweest over Contador en over zijn toekomst. Maar we hebben altijd de wens gehad om met hem verder te gaan'', zei teambaas Bjarne Riis. ,,We hebben hem de twee moeilijke jaren gesteund. Ik keek er al lang naar uit om dit nieuws te kunnen aankondigen. We kunnen beginnen met de opbouw van het team voor de komende jaren."

Contador is blij met zijn terugkeer. ,,Dit is altijd mijn eerste prioriteit geweest om weer bij deze ploeg te kunnen rijden. Ik kijk er naar uit om weer te fietsen en het team met prestaties te bedanken.''

Contador werd in februari door het hoogste sporttribunaal CAS voor twee jaar geschorst vanwege zijn positieve test bij de Ronde van Frankrijk in 2010. Hij moest zijn zeges in de Tour van dat jaar en de Giro in 2011 inleveren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012