'Armstrong betaalde dubieuze arts 360.000 euro' (2)

16 juni 2012

N i e u w bericht, meer informatie

ROME (ANP) - Lance Armstrong heeft ook na 2004 zijn samenwerking met de dubieuze Italiaanse arts Michele Ferrari voortgezet. Dat zou blijken uit een betaling die de Amerikaan in 2006 deed aan de dokter die wegens dopingpraktijken levenslang geschorst is door de Italiaanse wielerbond. Armstrong, die beweerde dat hij na 2004 niet meer van de diensten van Ferrari gebruik maakte, betaalde hem in 2006 360.000 euro, zo onthulde de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

De betaling uit 2006 werd ontdekt tijdens een onderzoek van de Italiaanse officier van justitie Benedetto Roberti, die Ferrari al 2 jaar op de korrel heeft.

Het Amerikaans antidopingagentschap maakte donderdag bekend dat Armstrong officieel wordt beschuldigd van dopegebruik. Het USADA beweert dat zij getuigen heeft die zeggen dat Armstrong en nog vijf andere mensen uit zijn vroegere wielerploeg, onder wie Ferrari en ploegleider Johan Bruyneel, zich van 1998 tot en met 2011 van doping hebben bediend. ,,Onze brief aan Armstrong is de eerste stap in een meervoudig juridisch proces tegen overtreding van de antidopingregels.''

Armstrong heeft altijd ontkend dat hij dope heeft gebruikt. Hij is ook nooit betrapt. Volgens hem komt USADA met dezelfde getuigen op de proppen die hem in diskrediet brachten in het federale onderzoek tegen hem, dat 2 jaar duurde en in februari zonder officiële strafklacht werd afgerond.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012